Nybegynner på sykkel

Har man sittet år etter år, og sett på de fantastiske idrettsprestasjonene opp lange franske fjelltopper, eller ned italienske stup, har man kanskje funnet ut at dette er idretten man vil prøve ut. For når magen begynner å henge litt utenfor belte-stroppen, og kondisen er like god som til en på 80 år, da kan sykling være løsningen.

Det man begynner med er å anskaffe seg en sykkel, med alt av tilbehør man trenger for å sette igang. Det er ofte den lokale forhandleren man velger, eller man kan surfe en runde på Internett for å finne den beste nettbutikken. Der vil man finne gode priser og fantastisk kundeservice. Og er man litt smart, kjøper man sykkelen utenfor sesong. For man trenger ikke nødvendigvis neste års modell når man starter opp. Det finnes mange nivåer av kvalitet når det gjelder:

  • Ramme
  • Gir-system
  • Bremsesystem
  • Pedaler
  • Seter
  • Sykkel-bekledning

bicycle-1868162_960_720Men som erfaren syklist vil man anbefale noe midt på treet. Da vil man være godt utrustet for en lang sesong på sykkelen.

Etter det kan man bli med i en sykkelgruppe

Man har fått trent litt, prøvd og feilet noen ganger med pedal-klipsene og gått i bakken noen ganger, da kan man kanskje prøve seg på å sykle med flere i kjede-formasjon. Dette er fryktelig artig og sosialt. Man utnytter farten og luftmotstanden gjennom å sirkulere som et sykkelkjede som går rundt og rundt. Da blir den største belastningen fordelt på de som er fremst, noe som gjør at man klarer å holde ett høyere tempo enn dersom man sykler alene. Man begynner å forstå mekanismene som gjør sporten så interessant og seervennlig. For sykling er en lagsport som er avhengig av at alle på laget yter sitt beste. Først da vil man oppnå fullstendig uttelling og maksimal fart. Senere kan man melde seg på ulike ritt som man kan delta i enten som aktiv eller mosjonist.