Sykler for liten og stor

bike-1160095_960_720En sykkelforhandler har en trivelig plass å komme til. Her lukter det av oljer og diverse smøremidler, som gir en egen atmosfære i de gamle lokalene. Overalt henger det sykler. Noen med lange seter, kobbertråder i eikene og merkelige indianer-navn, andre med bukkehorn, sterke farger med navn som høres ut som figurer fra Star Wars eller lignende. Her er det sykkel for liten og stor. Noen sykler har tynne dekk, mens andre har dekk som en stor overarm. Disse er perfekte for å sykle på snø og is. Det er alltid en kar med små briller, og redskapsbukse, med ulikt verktøy hengende ut av buksa, mens han gnir seg i hendene med en klut. Velkommen, vil De ha noe hjelp kanskje?

Selge og vedlikeholde sykler

For en sykkelforhandler driver også med reparasjoner og vedlikehold. som regel har forhandleren en spesiell favoritt, og importerer bare den ene typen, eller den har ett par tre ulike å velge mellom. Det kan ha med de gode prisene som forhandleren kan få, dersom han importerer flere av samme sort. Som sykkelforhandler må man også være en selger som forteller kundene hva de trenger, for det er som oftest han som er eksperten og da gjelder det å ha teft for salg.

Kanskje har en ny sykkelklubb kommet til den lille byen, og der er det mange potensielle kunder. Da er det lurt å være på tilbyder-siden, og tilby tjenester som kundene finner utrolige. Kjøper dem sykler fra denne butikken, skal de få ett års vedlikehold med i prisen. På alle syklene. Og de vil få rabatt på ulike varer ved framvisning av medlemskortet. Slik kan man skaffe seg faste kunder, ved å tilby tjenester som forhandleren likevel holder på med hver dag.

Dermed blir både kunder og forhandleren fornøyde og få et godt samarbeid år etter år.