Sykling for kroppen og miljøet

Sykling er en flott måte å holde seg i god form på, både fordi man kan holde på med den i mange timer av gangen, den er ikke så belastende for ledd og slitasjer, og man får være ute i frisk luft og skjønne omgivelser. Derimot skal man passe seg for den store farten man får og det faktum at man kan falle av eller krasje. Det kan være veldig farlig og skadelig.
bicycle-riders-2071825_960_720For generelt sett har sykling en bevist helseeffekt, og mange sier at syklister har en forlenget levetid på i gjennomsnitt 5 år. Man holder seg ofte naturlig slank, og får brukt store deler av kroppen. På denne måten holder man sykdommer i sjakk og potensielle skader borte. Man får en sterk og slitesterk kropp, som tåler langvarig påkjenning. Syklister sies også å ha veldig god lungekapasitet, da mange er målt med gode verdier. Daglig eller jevnlig sykling hjelper å holde kroppen ved like, og kan benyttes av alle, i alle aldre. Ikke for lenge siden, satte en 105 år gammel franskmann verdensrekord i times-sykling på bane.

Sykling også for miljøet

For som et over hundre år gammelt framkomstmiddel, fungerer sykkelen fremdeles som en fantastisk måte å komme seg fram på. Man kan holde forholdsvis høy gjennomsnittsfart og dermed kan man komme seg over lengre distanser på relativt kort tid. Sykler i dag er også laget i slikt materialer at de ikke veier mer enn maksimalt 15 kg. Og man kan sitte relativt komfortabelt på en sykkel. Dermed er sykkelen en stor og viktig del av miljødebatten. For en sykkel forurenser ingenting. Og er man i mindre god form eller vil sykle enda lenger kan man anskaffe seg en el-sykkel. Til og fra arbeid, til butikken, til venner og kjente eller bare for egen rekreasjon er sykkelen et bevis på at det går an å redusere den globale påvirkningen på miljøet og naturen.